Toegepast competentiemanagement

Gepubliceerd op door & geplaatst in algemeen, competenties, COSMO, gesprekkencyclus.

Scholen werken met competentiemanagement. Waarschijnlijk hebt u als schooldirecteur dit geformuleerd in het schoolplan, waarin staat welke competenties en welke bekwaamheidseisen gebruikt worden, welk competentiekapitaal in huis is en hoe de school dit kapitaal wil inzetten en verder wil ontwikkelen. Dat zijn de eerste stappen om op school- en/of teamniveau te sturen op de competenties.
En wat doet u als leidinggevende met competentiegericht management? Wij zien leidinggevenden de competenties van leerkrachten versterken door gebruik te maken van doelen, drijfveren, zelfinzicht en de omgeving.
Om u als leidinggevende enkele praktijktips te geven bij het leiding geven aan competenties, hebben wij een artikel geschreven. Het artikel verschijnt in de Direct van september, maar wilt u nu al graag verder lezen, dan vindt u hier het artikel.

Soortgelijk nieuws:

  1. Reflectievragenlijst in COSMO inzichtelijk voor leidinggevende U als leidinggevende wil met leerkrachten over het werk praten,...

  • Comments are closed.