Fantastische Functioneringsgesprekken? Kwantiteit!

Gepubliceerd op door & geplaatst in algemeen, COSMO.

Onlangs heeft een collega uitgebreid onderzoek gedaan naar het effect van functioneringsgesprekken in zijn organisatie. Zijn constatering: Waar de functioneringsgesprekken echt aanslaan….is bij de teamleiders die meerdere gesprekken per jaar voeren. Hierbij wees hij op de  teamleiders die constateren dat zij drie à vier gesprekken per jaar voeren. Hun aanpak? Bijna geen. Zitten en praten. Dus eerder: wat er op dat moment belangrijk is.

Dat is mooi om te horen. In een eerder bericht schreef ik dat het reglementaire functioneringsgesprek te beperkt is. Dat is echter geen ontmoediging maar een aanmoediging: Voer gewoon gesprekken over wat op dat moment belangrijk lijkt. Mijn collega zei daarop: leidinggevenden die de tijd nemen om te praten hebben vanzelf die fantastische functioneringsgesprekken. Dat sluit aan bij de opmerking van een bestuurder: de dialoog is mijn middel om het onderwijs op deze school op een hoog niveau te brengen. Daarom zet ik in op minder leidinggevenden en meer gesprekken.

Wij zien bij SIKON een toenemend gebruik van COSMO, juist voor de gesprekken. De goede gesprekken tussen teamleden, onderwijscoaches en teamleiders. Meer en meer komt er een besef te ontstaan dat de dialoog van belang is. Om die reden zijn we COSMO anders gaan inrichten. Onze klanten willen dat leerkrachten gemakkelijker  hun gesprekken kunnen bijhouden. GESPREKKEN is vanaf september een tabblad dat elke gebruiker direct opent om vlot bij te houden wat er besproken is. Lees meer over goede gesprekken…

Soortgelijk nieuws:

  1. COSMO | Er is een volgorde die voor u werkt! Met de goede volgorde in COSMO werken, bevordert ontwikkeling op eigen...
  2. Gesprekkencyclus (4) | De mogelijkheden van het functioneringsgesprek Functioneringsgesprek? Ik ben voor. Van een goed gesprek wordt ik...

Tags: , ,

Reageer

Registreer je bij SIKON - Niet verplicht, maar je reacties zijn dan voortaan direct geplaatst!

De registratie is alleen voor de reacties op de site en je gegevens zullen nergens anders voor worden gebruikt.