Assessments en Tests voor Selectie & Loopbaan

assessment centers

Een assessment center geeft inzicht in de kwaliteiten van mensen. Het kan dan gaan om medewerkers van wie u wilt nagaan of zij voldoen aan de eisen die hun functie aan hen gaat stellen. Deze competenties (bijvoorbeeld analytisch vermogen, initiatief en flexibiliteit) toetsen wij in een assessment. Interviews, rollenspelen, analyse-oefeningen, capaciteitentests en persoonlijkheidsvragenlijsten maken deel uit van een assessment center.

De resultaten worden verwoord in een helder rapport over de sterke en minder sterke competenties van de medewerker en over zijn/haar ontwikkelingspunten. Het rapport geeft u het inzicht of mensen succesvol binnen hun nieuwe functies zullen zijn. Tevens kunt u op basis van het rapport een plan voor ontwikkeling en opleiding met de medewerker opstellen.

testonderzoeken

Managers en personeelsadviseurs praten met medewerkers over hun verdere ontwikkeling. Vaak blijkt dan dat het zelfbeeld van de medewerker niet compleet is. Dan blijven de belangrijke vragen onbeantwoord. Vragen zoals: Wat kan iemand? Wat wil iemand? Wat zijn de echte drijfveren waar iemand enthousiast van wordt? Waar is deze persoon allergisch voor? Het zijn eenvoudige vragen die soms complex zijn en moeilijk te beantwoorden lijken. Een goed test onderzoek kan snel antwoord geven.
Voor sommige testonderzoeken komen mensen bij ons op kantoor. Soms kan het zelfs via internet. Door de toepassing van internet technieken beginnen de prijzen voor testonderzoek bij 250 euro.

Wilt u een voorbeeld zien of meer weten? Mail ons of bel 085- 2103 002.